A jövő szervezetei térkép (Reinventing organizations map)
Stratégiai megközelítést ad az erősségekre építve

Szervezetfejlesztés

A szervezetfejlesztés egy olyan tudatos folyamat, amely a szervezet életképességének, fejlődésének és hatékonyságának növelését célozza a szervezeti kultúrába, folyamatokba való tervszerű beavatkozás útján, több tudományterület (pl. pszichológia, szociológia, kibernetika, stb.)  ismereteinek felhasználásával.

A szervezetfejlesztés fókuszpontjai:
– vezetés és felelősségvállalás rendszere
– jövőkép, stratégia és célok
– munkaszervezés
– kommunikációs rendszerek
– konfliktuskezelés
– döntési folyamatok,
– a szervezeti kultúra, beleértve a fentiek meghatározásának módját, működésük ritmusát és stílusát

A környezeti, társadalmi és gazdasági változások egyre gyorsuló ütemben zajlanak napjainkban, s ezek természetes módon konfliktusokkal járnak együtt. Sikeres és sodródó szervezetek között az igazi különbség az, hogy mennyire tudatosan adnak választ ezekre a felmerülő hatásokra.

Vezetőként döntő hatásunk van arra, hogy hogyan tekintünk a konfliktusra, az eltérő nézőpontokra. Fenyegetésként vagy lehetőségként tekintünk-e rájuk?

Minden emberi kapcsolat és kommunikáció kreatív forrása a vita. Egy olyan kapcsolatban vagy közösségben, amelyben a feleket a teljes véleményazonosság és a vitázástól való félelem irányítja, lehet nagy a biztonságérzet, de biztosan kicsi a változásra való képesség. A vitamentes kapcsolatok és társadalmak, bármennyire ideálisnak tűnnek is, sérülékenyebbek, akár a lázat soha át nem élt szervezet. – Aczél Petra

A Japán gazdasági csoda mögött álló Lean megközelítés és a napjainkban méltán népszerű agilis szemlélet egyértelműen a változásra mint lehetőségre tekint. Független szakemberként segítek eligazodni a lehetőségek sokasága között, hogy szárnyakat kapjon a szervezet, amiben dolgozol.

Kérj testreszabott ajánlatot egy ingyenes konzultáció keretében.

Szeretnél kiemelkedő sikereket?

Beszéljük át az előtted álló kihívásokat és lehetőségeket, hogy a legtöbbet tudd kihozni önmagadból vagy vezetőként másokból.